تعداد بازدید : 310 - تاریخ خبر : یکشنبه 18 شهریور 1403 - 09:52  
لاکتوز یا قند شیر

 لاکتوز یا قند شیر، یک نوع قند است که به وفور در لبنیات یافت می‌شود. عدم تحمل لاکتوز (Lactose intolerance) نوعی عدم توانایی در سوخت‌وساز و هضم لاکتوز در بدن است.

این بیماری به علت فقدان آنزیم لاکتوز در دستگاه گوارش، جهت شکستن پیوندهای لاکتوز رخ می‌دهد. عدم تحمل لاکتوز به علت عوارض سلامتی‌ای که دارد ممکن است افراد را به سمت مصرف کم کلسیم سوق دهد زیرا تعداد منابع غذایی بدون لاکتوز و غنی از کلسیم بسیاز محدود می‌باشند.

🔴 بررسی مطالعات نشان داده است که لاکتوز جذب کلسیم در دستگاه گوارش را تسهیل می کند و در رشد اسکلتی نقش دارد. همچنین مطالعات نشان داده‌اند که عدم تحمل لاکتوز در صورتی که با کاهش مصرف لبنیات همراه باشد، ممکن است منجر به کاهش تراکم استخوان و شکستگی های ناشی از پوکی استخوان شود.

🔴 توصیه رژیمی فعلی برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز، مصرف 3 وعده لبنیات در روز همراه با سایر غذاها و انتخاب محصولات لبنی کم لاکتوز مانند پنیر و ماست است.